[ BEZÁR ]


Szakiskolánk tanulói Finnországban

Tanulóink részt vettek gyárlátogatáson oktatóikkal együtt, megismerték a papírgyártó gépek készítését a Savonlinna Works-ben. Talán legnehezebb feladatnak a tanulók számára a hegesztő versenyre való felkészülés bizonyult, de hatalmas erőbedobással készültek. A zsűritagok között a meglátogatott gyár profi dolgozói is ott voltak.
Szép eredmények születtek: Hercz Patrik 4. helyezett, Horváth Martin 7. helyezett lett. Az eredményt még értékesebbé teszi, hogy ezzel a módszerrel és pozícióval kizárólag csak ott, a helyszínen találkoztak a diákok. Élményként élték át, hogy három hegesztőcég gépeit is kipróbálhatták, gyakorolhattak rajtuk. Segítséget is kaptak a profi hegesztők csapatától azzal, hogy javították technikájukat. A tanulók fotója bekerül egy finn hegesztési szaklapba, s a Savonlinna Works mérnöke egy cikket is ír a magyar diákok tudásáról, munkájáról, szakmai gyakorlatáról. Megismerkedhettek egy robothegesztő gép programozásával is. A fiúk mindvégig nagy érdeklődést mutattak, szorgalmasan végezték feladataikat, s még nyelvtudásukat is mélyítették. A vendéglátók jó véleménnyel voltak a diákokról.
A szakmai programok mellett a hétvégeken számos érdekes és különleges programon vettek részt. Jártak fa- és erdészeti múzeumban, megnéztek egy fókakoszorúzást, jártak jégen, sétáltak, túráztak, voltak piknikes kiránduláson, ahol még az égiek is kedveztek azzal, hogy elállt az eső.
Az utolsó hét feladatai, programjai még a diákok előtt állnak. Április 5-én érkeznek haza. Reméljük, élményeiket, tapasztalataikat további itthoni képzésük során is kamatoztatni fogják, és átadják a 9. évfolyamosoknak, akik előtt jövőre szinten nyitva áll az út egy hónapra Finnországban gyakorlatot szerezni.
Maltaiszakiskola-devecser

Képek

MMSZ MMSZ MMSZ MMSZ
MMSZ MMSZ MMSZ MMSZ
MMSZ MMSZ MMSZ MMSZ
MMSZ