[ BEZÁR ]


Milyen szakra jelentkezhetsz a 2021/2022-es tanévben? Itt van például a szociális ágazat 3 éves gyermek- és ifjúsági felügyelő képzése, mely szakképzettség megszerzésével zárul.

A gyermek-és ifjúsági felügyelő közreműködik a gyermek és a fiatal számára bentlakásos ellátást biztosító gyermekjóléti alapellátási és gyermekvédelmi szakellátási intézmény, javítóintézet gondozási, nevelési és fejlesztési tevékenységeinek szervezésében megvalósításában és a háztartási feladatok ellátásában.
Kompetenciaelvárás
Felelősségtudat, kapcsolatteremtő készség, empatikus készség, türelmesség, tolerancia, határozottság, motiváló készség, rugalmasság, döntésképesség, kreativitás, ötletgazdagság.
A szakképzettséggel rendelkező
- gyermekjóléti alapellátási és gyermekvédelmi szakellátási intézményekben, valamint javítóintézetekben gondozó és gyermekgondozó munkakörökben lát el feladatokat;
- megszervezi és elvégzi – feladattól függően a gyermek és fiatal bevonásával – a gyermek, fiatal életkorának, állapotának megfelelő napi tevékenységeket az intézmény vezetője és nevelő irányítása mellett;
- részt vesz a gyermek, fiatal szabadidős tevékenységének megszervezésében és lebonyolításában;
- infokommunikációs eszközöket és számítógépet használ.
Ajánlott minden fiatal számára, aki szívesen részt venne a támogatásra szoruló gyermekek, fiatalok gondozásában, nevelésében.
Képek

MMSZ