[ BEZÁR ]


Célra tarts!

A magyar honvédség Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár versenyfelhívása középiskolás tanulók számára augusztus végén érkezett.
A vetélkedő célkitűzése, az érdeklődő középiskolások ismereteinek bővítése, elmélyítése a Magyar Honvédség működésére, feladatrendszerére, valamint a tíz éves jubileumát ünneplő MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárra vonatkozóan.
A vetélkedő nem titkolt célja volt továbbá a katonai életpálya bemutatása és népszerűsítése a korosztály számára.
Iskolánk tanulói közül 4 fő vállalkozott a megmérettetésre: Mala Richárd, Korcsok Martin, Horváth Richárd, Szilágyi Szilárd.
Kísérőjük Tóth Tibor gyakorlati oktatásvezető volt, a helyszín pedig a Petőfi laktanya Budaőrsön.
A verseny során a fiúknak végig kellett járniuk 8 állomást és teljesíteni a pontszerző feladatokat. A csapatunk végig nagyszerűen teljesített, s az induló 45 csapatból a 13. helyet szerezték meg, amely így első próbálkozásra rendkívüli teljesítményt jelent.
A négy fiút a kiváló helytállásukért és a versenyen tanúsított fegyelmezett magatartásért - amellyel iskolánk jó hírét növelték - dicséret és elismerés illeti!
Köszönjük a felkészítésben nyújtott segítségét Gerecs István r. alezredes úrnak, a Devecseri Rendőrőrs őrsparancsnok helyettesének, Soós Gyula őrnagy úrnak, a veszprémi Toborzó Iroda parancsnokának, és Kajtár János úrnak, az ajkai Robinson Lövész és Szabadidő Egyesület elnökének. Nélkülük – és Tóth Tibor gyakorlati oktatásvezető nélkül –, ahogy mondani szokás, ez a program nem valósulhatott volna meg!