[ BEZÁR ]


Milyen szakra jelentkezhetsz a 2021/2022-es tanévben? Itt van például a kreatív ágazatunk - divatszabó képzése!

A kreatív terület azon szakképesítést foglalja össze, amelyekhez kreativitás, kézügyesség szükséges.
A kreatív ágazathoz tartozó képzések során olyan szakemberek lépnek a munkaerőpiacra, akik érdekesebbé, színesebbé teszik világunkat, megmutatják szépségének teljes palettáját.
A képzés során a fiatalok megismerkednek a Bőrfeldolgozó-ipar termékeinek sokszínűségével, a Ruha- és Textilipar technikáival. Duális képzés keretében a szakmai gyakorlatokon jól felszerelt külső helyszínen, vállalati képzőhelyeken megismerik a választott szakmairány hagyományos, kézi gyártás folyamatait, valamint a korszerű eszközpark segítségével sajátíthatják el a magas szintű gyártás-technológiai ismereteket. A felnőtté válás során meghatározóvá válik a sokoldalú kreatív gondolkodás.
Választható képzések:
Divatszabó
Kreatív ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Választható szakmairányok: Női szabó szakmairány, Férfi szabó szakirány. A divatszabó a szín és a forma divatirányzatoknak megfelelő egyedi vagy konfekcionált öltözékeket állít elő. Egyedi termékeknél a megrendeléstől az értékesítésig a gyártás teljes folyamatát alkalmazza. Iparban a konfekcionált termékek széles skáláját készíti.
Kompetenciaelvárás
Jó kézügyesség, esztétikai érzék, színlátás, szemmérték, kreativitás, digitalizáció iránti érdeklődés.
Szakképzettséggel rendelkező
- ismeri a gyártási folyamatot a megrendeléstől az érzékelésig;
- ismeri a női és férfi ruházati termékek technológiai és műszaki előírásait és alkalmazza előírásuk technológiai fogásait;
- értelmezi és alkalmazza a műveleti utasításokat;
- ismeri a gyártási műveletekhez szükséges gépeket és alkalmazza azokat;
- ellenőrzi a gépbeállításokat minőségi előírásokat az alapanyagoknál és kellékeknél is, az elkészített termékeket és saját munkáját minőségi, méret, kivitelezési szempontokból;
- alkalmazza a digitális technológiákat;
- együttműködik a gyártási folyamatban tevékenykedő emberekkel.
Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a divat, az új öltözködési trendek kihívásai, szereti a textíliákat és azokkal szívesen dolgoznak.
Képek

MMSZ